PDF: Mandala Kids Kleurboek

 5,00

Artikelnummer: PDF: Mandala Kids Kleurboek Categorieën: , Tag:

Beschrijving

PDF: Mandala Kids Kleurboek

Kinderen hebben van nature een grote drang om iets te creëren en kunnen dit heel goed uiten via tekenen, kleuren en knutselen.

Een mandala is een tekening waarin een bepaald patroon terugkomt. Het woord mandala komt uit het Sanskriet en betekent cirkel wat symbool staat voor de oneindigheid van het leven.

De oorsprong ligt in het Hindoeïsme en Boeddhisme waar het maken van mandala's diende tot manieren van meditatie en verdieping. De psychiater Carl Gustav Jung zag de mandala als voorstelling van het onbewuste zelf.

Het inkleuren van mandala's brengt voor (prikkel)gevoelige kinderen een aantal fijne voordelen met zich mee:

  • Het verhoogt de concentratie
  • Het verbetert de motoriek
  • Het stimuleert de creativiteit
  • Het werkt meditatief (en dit is goed tegen stress, overprikkeling en piekeren bijvoorbeeld).

Deze 9 unieke, door mij persoonlijk ontworpen, dieren mandala's (afgewisseld met hun achterliggende bloempatroon, dus 18 platen voor uren kleurplezier) brengen je gevoelig kind rust, ontspanning, harmonie en evenwicht en het helpt je kind zijn energie te bundelen.

Heerlijk tijdens het luisteren naar muziek, (brein)meditaties, audio-instructies of gewoon als ontprikkelmoment na een moment van inspanning. Na het inkleuren lenen deze mandala's zich heel goed voor het maken van een mobiel voor aan het plafond of bedenk samen met je kind een ludieke manier om het kunstwerk te presenteren. Zie voor meer info instructies in het kleurboek.